Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen bonus för medarbetare på Scania - domen klar

Randstad behöver inte betala bonus till Scaniamedarbetare. Arbetsdomstolen beslutade i dag att Scanias bonussystem inte ska räknas med i de bemanningsanställdas löner som facket krävt.

IF Metall anser att Scanias bonussystem ska räknas in i den inhyrda personalens löner, men det motsätter sig bemanningsföretaget Randstad.

Parterna har förhandlat, men inte lyckats komma överens i ärendet. Som LT skrev i juni förra året stämde därför facket Randstad på 15 miljoner kronor.

IF Metall menar att Randstad har gjort sig skyldiga till brott mot kollektivavtalet och yrkade i stämningsansökan på att företaget skulle betala tillbaka drygt 5,6 miljoner kronor till medlemmarna.

Kollektivavtalet ska även tillämpas på de anställda som inte är medlemmar i facket. IF Metall yrkade därför på att Randstad även skulle betala ett allmänt skadestånd på närmare 7,4 miljoner kronor.

Läs även: Tvisten fortsätter mellan IF Metall och Randstad

Scaniafack stämmer bolag på mångmiljonbelopp