Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen bonus för medarbetare på Scania - domen klar

Randstad behöver inte betala bonus till Scaniamedarbetare. Arbetsdomstolen beslutade i dag att Scanias bonussystem inte ska räknas med i de bemanningsanställdas löner som facket krävt.

Annons

IF Metall anser att Scanias bonussystem ska räknas in i den inhyrda personalens löner, men det motsätter sig bemanningsföretaget Randstad.

Parterna har förhandlat, men inte lyckats komma överens i ärendet. Som LT skrev i juni förra året stämde därför facket Randstad på 15 miljoner kronor.

IF Metall menar att Randstad har gjort sig skyldiga till brott mot kollektivavtalet och yrkade i stämningsansökan på att företaget skulle betala tillbaka drygt 5,6 miljoner kronor till medlemmarna.

Kollektivavtalet ska även tillämpas på de anställda som inte är medlemmar i facket. IF Metall yrkade därför på att Randstad även skulle betala ett allmänt skadestånd på närmare 7,4 miljoner kronor.

Läs även: Tvisten fortsätter mellan IF Metall och Randstad

Scaniafack stämmer bolag på mångmiljonbelopp