Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingela Netz lämnar kommunens skolor

När pengarna tröt gick det inte att driva Igelsta som det var tänkt. Nu har avgående rektorn Ingela Netz fått ett nytt jobb och lämnar kommunen.

Rektorn Ingela Netz blev omskriven och uppmärksammad för sitt sätt att driva nystartade

Igelsta grundskola. Men i början av december kom nyheten att hon lämnade posten som rektor. I stället blev hon biträdande rektor på Järna grundskola.

– Jag hade jobbat alldeles för mycket och behövde helt klart vila. Sen hade man kanske kunna lösa det på ett annat sätt, men det blev som det blev och det är helt ok, säger hon.

Bakgrunden var skolornas försämrade ekonomi.

– I de ekonomiskt tuffare ramarna som hela utbildningsförvaltningen fick under hösten på grund av den felräkning som gjorts så behandlades Igelsta grundskola som de andra skolorna som funnits längre och växt färdigt. När man startar en skola från noll så behövs det längre tid att komma i balans. Men jag förstår kommunen, finns det inga pengar så finns det inga pengar. Jag är inte arg på kommunen, men besviken att jag inte fick genomföra den vision som jag delade med utbildningsförvaltningen.

Nu har hon tackat ja till ett nytt jobb som rektor på Parkskolan i Salem, en skola

som drivs av pysslingenkoncernen.

– Det ska bli jätteroligt, jag är långt i från färdig med rollen som rektor, säger hon.