Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga visningar i dag – mäklare fast i Spanien

Flygstrejken i Frankrike har sänt ringar på vattnet ända till Södertälje.– Vi skulle öppnat klockan nio men det står stängt i dag, säger Peter Skoglund, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling i Södertälje.

Annons

På söndagen bröt en flygstrejk ut bland flygledare i Frankrike vilket påverkar stora delar av Europa. På en flyglats i Malaga i Spanien är all personal från Svensk fastighetsförmedling på kontoret i Södertälje strandsatta.

– Vi skulle öppnat klockan nio men det står stängt i dag, säger Peter Skoglund, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling i Södertälje.

Kontorets personal har varit på konferens i Marbella men skulle flyga hem på söndagseftermiddagen.

– Vi trodde inte det var några problem eftersom vi fick gå på Ryanairflyget. Då sa de att vi skulle vänta på planet minst två timmar, säger Peter Skoglund.

Efter en och en halv timme fick de kliva av och tog sig på eget bevåg tillbaka till Marbella där de hittat ett hotell att övernatta på. På måndagsförmiddagen var de tillbaka på flygplatsen i Malaga för att ta ett plan de lyckats boka in sig på vid lunch.

– Vi hade tur. En vän i Alicante fick inte biljett förrän på torsdag.

Är ni säkra på att det kommer att gå?

– Nej verkligen inte. Men det är bara två timmar försenat.

Så länge är det stängt på kontoret i Södertälje. Fysiska möten och visningar är inställda, men alla mäklare går att nå på telefon.

– Jag har två budgivningar just nu som jag sköter härifrån. Det går ganska bra, men vi kommer inte att kunna uppdatera hemsidan i dag.

Han hoppas att alla är tillbaka så kontoret kan öppna på tisdagen.

Flygledarstrejken bland flygledarna i Frankrike ställer till stora problem i Europa. Ett av de berörda bolagen är Ryanair.