Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga skyltar – fick ändå böter

Bengt-Åke Svensson parkerade på Järnagatan och betalade. När han kom tillbaka väntade böter.

– Det finns inga skyltar som talar om förbud, hur ska man veta då? säger han.

I dag på fredagen skulle Bengt-Åke göra ett ärende på stan. Han parkerade på Järnagatan och betalade i automaten intill. När han kom tillbaka väntade böter på 700 kronor för honom och alla andra bilister på gatan.

– Jag har bott i stan och kört bil här i 30 år. När jag såg böteslappen letade jag efter skyltar men det finns ingenting som säger att man inte får stå här så jag ringde kommunen och frågade hur man ska veta att det plötsligt inte går att stå här längre, säger Bengt-Åke Svensson.

Där fick han höra att det sitter skyltar vid infarten till Södertälje kommun om zonparkering och att automaten är till för Saltsjögatan.

– Det är korkat, om jag inte lämnat stan och sett de här skyltarna, hur ska jag då veta vad som gäller? Det borde sitta en skylt om parkeringsförbud här samt en skylt på automaten. Förresten syns inte den här automaten från Saltsjögatan, säger han.

Bengt-Åke Svensson undrar hur kommunen tänkt.

– Det här hjälper inte till att främja centrumhandel och kommunen ska inte sko sig på medborgare som vill göra rätt för sig, det är ett fult sätt att tjäna pengar.

LT har sökt kommunens parkeringschef Lars Neimert.

Regler för ­parkering

I Södertälje kommun råder zonparkering. Det innebär att om det inte finns en skylt som anger parkering är det förbjudet att parkera.

Zontavlorna står oftast vid infarten till ett område. Zontavlan betyder att all mark innanför tavlan omfattas av regleringen, om inget annat står.

Efter skylten ”zon upphör” slutar parkeringsförbudet, men den kan vara kombinerad med andra skyltar som ger nya anvisningar.