Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga SD-affischer inför EU-valet – för miljöns skull

Den uppmärksamme har kanske noterat att det inte finns några valaffischer i Södertälje från Sverigedemokraternas sida inför valet till Europaparlamentet den 26 maj. Det är ett medvetet ställningstagande från vårt parti.

Anmäl text- och faktafel

De traditionella valaffischerna går tillbaka ända till 1800-talets mitt. De bestod i början av uteslutande text och liknade tidningarnas löpsedlar. Så småningom tillkom bilder, ibland utförda av välkända tecknare och konstnärer. Ett känt sådant exempel är från folkomröstningen om rusdrycksförbud 1922, där Albert Engström utformat nej-sidans valaffisch med texten ”kräftor kräva dessa drycker”.

Dagens valaffischer kan bestå av såväl text som bilder och symboler. Ofta är det mer eller mindre välkända politiker som avbildas.

Eftersom det numera finns en rik flora av möjligheter att uttrycka politiska valbudskap kan man kanske tycka, att den hävdvunna valaffischen spelat ut sin roll. Så verkar emellertid inte vara fallet – traditionens makt är stor.

Sverigedemokraterna i Södertälje har inte desto mindre tänkt om inför det kommande Europaparlamentsvalet: inga valaffischer för vår del denna gång. Orsakerna är huvudsakligen miljörelaterade. Genom att avstå från affischer motverkar vi den nedskräpning som annars alltid förekommer när meningsmotståndare förstör respektive river ner affischer de inte gillar. Dessutom behöver vi inte färdas i skytteltrafik mellan affischeringsplatserna i syfte att kontrollera att affischerna finns kvar och vid behov sätta upp nya, något som låt vara marginellt minskar de miljövådliga bilavgaserna.

Beata Milewczyk (SD)

Joachim Hagström (SD)

Tommy Hansson (SD)

Andreas Birgersson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel