Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Inga oegentligheter" – utredningen om utpekade chefssjuksköterskan klar

Inga oegentligheter, men det behövs bättre rutiner. Det är kontentan när sjukhuset nu är klara med utredningen kring den chefssjuksköterska som pekades ut för att ha schemafusk.

Tidigare i år pekades en chefssjuksköterska vid Södertälje sjukhus ut för att ha fått ut en jättelön genom att fuska med sina pass.

Läs också: Chefssjuksköterska på Södertälje sjukhus misstänks ha fuskat med lönen – gav sig själv rekordhög lön

Sjukhusledningen ville då inte kommentera misstankarna, men bekräftade att en utredning pågick.

Nu berättar sjukhusledningen att det man kallar en "översyn av en händelse som rör medarbetares schemaläggning" är klar.

Sjukhuset menar att inget egentligt fel begåtts.

"Översynen påvisar inga oegentligheter men har dock visat att sjukhuset behöver förbättra sina rutiner avseende kontroll och uppföljning, ett arbete som redan är påbörjat. En rad olika samverkande omständigheter visar att ansvaret för att en schemaläggning kan genomföras på sättet som i detta aktuella fall är delat mellan den enskilde medarbetaren, chef och system", skriver sjukhusets kommunikationschef i ett pressmeddelande.