Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga nya begränsningar för utländska spelare

Majoriteten av de svenska elitklubbarna i volleyboll får som de vill. Förbundsstyrelsens förslag om att begränsa antalet utländska spelare på planen till två rivs upp, skriver Helsingborgs Dagblad.

För tre år sedan gick Volleybollsverige från fyra till tre importer på planen och redan till den här säsongen skulle nästa steg tas, men beslutet sköts upp.

Nu genomförs det inte över huvud taget.

– Inget annat hade funkat. Det är ju många klubbar som har svårt att fylla sina trupper och det hade inte gagnat någon att begränsa antalet utlänningar ännu mer. Vi har redan tuffare regler än alla andra sporter i Sverige, säger Engelholms sportchef Fredrik Tågsjö till Helsingborgs Dagblad.

Södertälje VBK har använt sig av fyra importer under säsongen. Men sedan Justin Scapinello åkt hem till Kanada av privata skäl finns bara tre kvar: centern Luke Sim och de två passarna Linford Bennett och Sean McKay.