Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga läkare i Mölnbo

Vita vårdcentral stänger filialen i Mölnbo den här veckan. Sedan blir det stängt en månad fram till maj, då Järna vårdcentral tar över vårdverksam­heten på orten.

Som LT berättat tidigare så tar Järna vårdcentral över vårdverksamheten i Mölnbo efter Vita vårdcentral. Nu är det klart när övertagandet sker. Den 1 maj övergår Mölnbofilialen till att bli en del av Järna vårdcentral, som i dag ägs av vårdföretaget Proxima primärvård.

Men eftersom den 1 maj är en röd dag, och i år infaller en lördag, så öppnar vårdverksamheten i Mölnbo i praktiken tisdagen den 4 maj.

– Det kommer att vara öppet, till att börja med, tisdagar och fredagar, berättar Britt Tygesén, verksamhetschef för Järna vårdcentral.

De här dagarna kommer Mölnboborna att ha tillgång till BVC och en distrikts-

sköterska. Däremot försvinner läkarmottagningen. I alla fall till att börja med.

– Vi får se hur det hela utvecklar sig. Allt har gått ganska fort, så vi får börja så här och så får vi se hur vi får till det framöver. Vi måste ha lite mer tid på oss att planera så att det blir bra för alla i slutändan, säger Britt Tygesén.

Järna vårdcentral tar inte över de anställda från Vita vårdcentral utan kommer

att bemanna Mölnbofilialen med befintliga resurser från Järna.