Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför återkomsten i division 1 – Nykvarns IF tappar talangen till allsvenskan

En av klubbens största talanger lämnar Nykvarns IF.
U19-landslagsaktuelle centern Sebastian Thorberg, 18, har skrivit på för Salem i allsvenskan.

Nykvarns IF har varit en talangfabrik inom svensk innebandy de senaste säsongerna. I SSL finns spelare som Valdemar Ahlroth, Karl-Johan Ahlroth och Markus Jonsson med just NIF som moderklubb.

Och fler kan vara på väg dit. Fyra spelare med en bakgrund i klubben fanns med i den senaste U19-landslagstruppen. Tre som går på riksinnebandygymnasiet i Umeå – Hampus Ahrén, Victor Wettergren och Simon Westgärds – och Sebastian Thorberg, som slog sig in i Nykvarns seniorlag den gångna säsongen. Centern gjorde 32 poäng på 18 matcher när laget gick upp från division 2.

Men nu är Thorberg förlorad för klubben. Talangen har skrivit på för Salem i allsvenskan – just när Nykvarns IF ska ta klivet tillbaka till division 1.

"I denna rekrytering får vi in en ung och ambitiös spelare och ett lysande exempel på att krig, slit och inställning lönar sig, vilket i sin tur ger utveckling både på och utanför planen", skriver Salem på sin hemsida om tvåårskontraktet med Thorberg. 

Läs mer: (+) Sebastian Thorberg var nära att förlora benet – nu är han aktuell för U19-landslaget

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter