Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuvar slog till när offren låg på sjukhus

Två personer i Södertälje har fallit offer för inbrottstjuvar medan de vårdades på sjukhus.

Under måndagskvällen uppdagades ett inbrott och ett inbrottsförsök i Södertälje. Gemensamt i de båda fallen är att de boende legat på sjukhus när tjuvarna slog till. En boende på Tegelstigen hade legat på sjukhus i en månad när hen kom hem till bostaden och upptäckte att någon försökt bryta upp ytterdörren. Eftersom den boende varit borta så länge är det oklart när inbrottsförsöket skett.

I det andra fallet hade en boende på Utmarksvägen bara varit borta över dagen när inbrottet upptäcktes vid 22-tiden på måndagskvällen. Tjuvarna hade där tagit sig in via ytterdörren. Det är i nuläget oklart vad som stals vid inbrottet. Polisen ska under tisdagen genomföra en teknisk undersökning. Enligt polisen är det ännu oklart om det finns något samband mellan brottoffrens sjukhusvistelse eller om det bara är en slump att båda personerna varit inlagda.