Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottshall i Nykvarn utlovas i #kandulova: ”Första etappen startar redan i vinter”

 
Kommunvalet 2018 Nykvarn
Visa alla artiklar

Föreningar och många invånare i Nykvarn längtar efter en idrottshall. En fråga på det temat har kommit in till LT:s valtjänst #kandulova.

Anmäl text- och faktafel

”Kan du lova att multihallen äntligen blir av, åtminstone under nästa mandatperiod?” Så lyder frågan.

I början besvarades frågorna rörande Nykvarn bara av Centern och Miljöpartiet, men nu finns svar från alla partier utom Nykvarnspartiet. Frågan om multihallen har besvarats av fem partier.

Moderaterna svarar ja: ”Nykvarnsmoderaterna kommer att verka för att vi börjar bygga en flexibel multihall. Detta kan göras i etapper och första etappen startar redan i vinter.”

Socialdemokraterna, Centern, Miljöpartiet och Liberalerna svarar nej, men av svaren framgår att alla vill att en idrottshall byggs. ”De partier som gått fram med 'multihallen' har ännu inte förklarat vad det egentligen skulle betyda. Miljöpartiet vill verka för att det byggs en idrottshall i anslutning till Furuborgsskolan. Den måste bli av under nästa mandatperiod”, skriver Marie Martna (MP). Liberalerna vill detsamma. ”Det är viktigt att alla skolelever får möjlighet till idrott och motion. En idrottshall kan användas för flera olika aktiviteter, även kvällstid för olika föreningar”, skriver Anne-Marie Falk (L).

lt.se/kandulova kan du ställa din egen fråga till politikerna i Nykvarn, i Södertälje eller i Stockholms läns landsting.