Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrotten bidrar till att göra Södertälje fantastiskt

Vi som arbetar med idrotten i Södertälje ställer oss ofta frågan hur staden hade sett ut utan alla idrottsföreningar som engagerar unga som vuxna?

Snart har vi lag i nästan alla ”elitserier” och ungdomslandslagen kryllar av Södertäljeungdomar som drömmer om SM-guld och proffskontrakt.

Dessa drömmar är viktiga för unga människor och de skapar en framtidstro och ett självförtroende som är till stor hjälp när man senare ska ut i det vanliga arbetslivet.

Denna unika position ger sig inte själv utan är resultatet av alla ledare som visar ungdomar och samhället nödvändig respekt genom att engagera sig timmar, kvällar, dagar, veckor och år.

Unga människor som möts med engagemang, respekt och omtanke får en bättre start i livet och det bär ungdomarna med sig in i vuxenvärlden.

På platser som idrottshallarna i Södertälje och Kulturskolan ser vi dagligen exempel på ”visad respekt” som bevisligen resulterar i goda exempel.

Motsatsen är att inte bli lyssnad till och resultaten av nonchalerade ungdomar är skolk, vandalism, droger och misstro liksom en brist på framtidstro.

Detta kan vi inte klandra ungdomarna för. Det är resultatet av brist på visad respekt från oss vuxna – resultatet av dåligt ledarskap. Idrottsföreningarna i Södertälje planerar att

genomföra en manifestation för det positiva som sporten står för i staden.

Syftet är att lyfta fram Idrottens roll i Södertälje och bidra till en positiv självbild i media.

Vi som initierar detta hoppas på en total uppslutning från alla idrottsföreningar i Södertälje som med sina medlemmar går med iklädda sina matchställ. Genom enkel matematik borde en manifestation av denna typ resultera i 2 000–3 000 personer.

Manifestationen äger rum 23 maj och utgår från Torekällberget med målgång på Stora torget där tal och underhållning kommer att äga rum.

Anmäl ert intresse till [email protected]

Assyriska FF

Södertälje BBK

Södertälje Rockets

Telge Truckers

Södertälje SK

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel