Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idealism betalar inga räkningar

Just nu pågår samtal om våra kommande löner mellan fack och arbetsgivare. För oss som arbetar i kommuner och landsting är motparten Sveriges kommuner och landsting (SKL). Hur ser situationen ut för SKTF:s medlemmar? Vad är förhistorien till samtalen?

Våra skattepengar ska användas på ett så klokt och ekonomiskt sätt som möjligt. Det har på sina håll lett till att man har genomfört rationaliseringar och effektiviseringar som ibland gått ut över personalen.

Antalet anställda i kommuner och landsting har minskat de senaste åren medan däremot behoven av välfärd under tiden har ökat. Vi lever allt längre och behoven av hemservice och äldreomsorg ökar. Kraven på personalen har ökat på olika sätt, dels genom nya arbetsuppgifter och nya datakrav men också motiverade krav på ökad fortbildning och utbildning.

Allt sedan välfärdstjänsterna började byggas ut på allvar under 50- och 60-talen så har välfärdssektorn värderats lägre än verkstaden, om man ser till lönen.

Facket har arbetat för att få bort osakliga löneskillnader under decennier, bland annat genom att kartlägga och jämföra löneläget. Vi kan fortfarande se att kvinnodominerade yrken och branscher generellt är lägre värderade än mansdominerade. Det gör att dessa områden har lättare att rekrytera nyanställda.

Nu går snart många anställda i kommuner och landsting i pension och då behöver man nyrekrytera unga välutbildade akademiker och andra.

Ska dessa välja att ta ett jobb i till exempel en kommun så måste lönerna vara konkurrenskraftiga.

Därför behöver lönenivån höjas.

SKTF vill också stimulera yngre att söka sig till sektorn genom att:

• få in i avtalet att alla under 40 år får två extra semesterdagar och att erbjuda extra föräldrapengar under sex månader (fyra månader idag).

• förbättra villkoren för visstidsanställda.

• erbjuda alla anställda ett ökat inflytande på arbetsplatsen.

• erbjuda nyanställda goda utvecklings- och karriärmöjligheter och möjligheter att påverka sin lön genom fungerande lönesamtal.

SKTF vill dessutom ha ett kort avtal som betyder reallöneökningar inklusive en särskild satsning på att utjämna löneskillnaderna mellan kvinno- och mansdominerade sektorer.

Avtalsrörelsen handlar för SKTF:s del alltså inte bara om höjd lön utan också att välfärden även i fortsättningen ska kunna hålla en hög kvalitet med välutbildad personal till nytta för medborgarna. Men våra medlemmar ska inte betala den ekonomiska krisen. Nu måste arbetsgivarna i SKL börja förhandla på allvar och inte bara dra ut på förhandlingarna. Avtalen löper ut den sista mars.

Nollbud och ren idealism räcker inte. Vi tar vårt ansvar – vad gör arbetsgivaren?

Ordförande SKTF Södertälje

Ebon Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel