Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ica återkallar frysta bär – kan orsaka vinterkräksjuka

Ica återkallar Ica Basic hallon, på grund av risk för norovirus, som orsakar vinterkräksjuka.

Produkten kan ha sålts i Ica-butiker i hela landet från den 13 oktober. Efter indikationer på att norovirus finns i produkten stoppas all försäljning av den. Det gäller Ica basic hallon 500 gram med bäst före-datum 2019-06-19. Det skriver Ica i ett pressmeddelande.

– I nuläget vet vi inte vad som har orsakat det positiva provsvaret. Vi återkallar nu den aktuella produkten och utreder vad som kan vara den bakomliggande orsaken, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige i en kommentar.

Ica uppmanar kunder nu som köpt hallonen att lämna tillbaka dem till Ica-butiken där produkten köptes. Det går också att reklamera via ica.se eller kontakta deras kundtjänst.

Det ska dock gå bra att äta hallonen om man följer Livsmedelsverkets rekommendationer för frysta hallon och kokar dem i en minut – då ska viruset dö.