Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I morgon avgörs Ängelholms framtid - AFF och SFC kan påverkas

Tabellplaceringen kan komma att ändras för Assyriska, som riskerar att bli av med tre poäng om Ängelholm går i konkurs. I morgon kommer beskedet. Syrianska blir i så fall inte av med poäng, utan knappar in på bland annat AFF. 

Superettanklubben Ängelholms fotbollsframtid avgörs på onsdag. Då har lagets spelare krävt att julilönen ska betalas, annars lämnar de in en konkursansökan, skriver Helsingborgs Dagblad.

Klubbens ordförande Sten-Inge Fredin är försiktigt optimistisk.

- Läget just nu är att vi jobbar i en positiv anda och innan onsdag kommer vi inte att berätta hur läget är, säger han till hd.se.

Det mest brådskande är att skrapa ihop till 850000 kronor, det belopp som innefattar löner, skatter och elitlicens för augusti.

Hur pengarna ska komma in är inget som Fredin vill kommentera.

- Det är ingen som går in i detta läge utan att vi har det här totalpaketet. Däremot har vi fått löfte om vissa delar. Men de går inte in om vi bara skulle få in halva summa, säger han.

Skulle laget gå i konkurs innebär det att Assyriska blir av med de tre poäng man vann i 3-0-segern mot Ängelholm den 14 maj. 

Syrianska kan dock inte bli av med några poäng då de förlorade mot ÄFF i premiären med 0-1.