Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I kväll jagas sommarjobben

Förra veckan höll Nykvarn sommarjobbsmässa, i dag är det dags i Södertälje. Förra året ringlade kön lång, i kväll räknar man med ännu fler ungdomar.– Jag har fått samtal ända från Arvika och hela Storstockholm från intresserade, säger Alf Hallenborg, arbetsgivarsamordnare.

Klockan 18 på onsdagskvällen har arbetsförmedlingen bjudit in ungdomar att träffa arbetsgivare som behöver personal inför sommaren. I arbetsförmedlingens lokaler är förberedelserna i full gång vid lunchtid.

– Vi bygger om helt här inför i kväll. Nu sätter jag upp lappar ovanför borden efter ålder, berättar Alf Hallenborg, arbetsgivarsamordnare.

Träffen riktar sig särskilt till gymnasieungdomar eller de som precis slutat gymnasiet, men Hallenberg säger att åldrarna ligger mellan 16-25 år. Därför underlättar man genom att markera lägsta åldrarna som arbetsgivarna kan acceptera.

– Någon anställer från 16, en annan från 18. Vi försöker underlätta så ungdomarna slipper stå länge i kö för att sen få reda på att de är för unga, säger Hallenborg.

Förra året dök över 500 ungdomar upp, i år räknar han med ännu fler.

– Det är känslan efter allt intresse som funnits inför träffen, säger Hallenborg.

Personalen som söks är till butik, stormarknader, som restaurangbiträden och kassapersonal till större hamburgerkedjor, banarbetare golfbana, olika typer av jobb på industriföretag, postutdelning, lagerjobb, bemanningsföretag och så vidare.

Alf Hallenborg tipsar om att förberedelse är viktigt. Den som söker jobb bör ta med ett personligt brev, ej handskrivet, i flera exemplar där en beskriver sig själv, sina intressen och eventuella meriter. Tålamod kan också vara bra att ha.

– Förra året fick de första stå i kö 40 minuter. Men vi brukar hålla på till det tar slut, i cirka två timmar.