Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I helgen spelar bygdens bluesson på Trombon

Sven Zetterberg är en av artisterna som uppträder när Södertälje jazz– och bluesförening arrangerar årets första bluesafton. I dag lördag sjunger också Principal’s Blues.

Annons

Blueskvällarna på Trombon har varit uppskattade och välbesökta evenemang arrangerade av stadens jazz och bluesförening. I dag lördag är det dags igen och aftonen startar med Principal’s Blues.

– De har varit här förut och mottogs mycket väl då och flera har önskat att få höra dem igen, säger Lars Jansson, ordförande i föreningen.

Kvällen fortsätter med sångaren Sven Zetterberg, en soul- och bluesmusiker som har spelat med flera band, däribland Södertälje bandet Chicago Express mellan 1981 och 1996 och Telge Blues som bildades 1972 i Södertälje och som var ett av 1970-talets mest populära bluesband i landet.

– Stefan Sundlöf spelade trummor då och just Stefan är med nu på lördag, säger Lars Jansson och fortsätter:

– På scen finns också Hank Jansson på gitarr. Även han spelade med Telge Blues,

då under namnet Hans Jansson.

Från 90-talet satsade Sven Zetterberg på karriär som soloartist och har sedan dess gett ut ett tiotal album som Soul of a Man, 2004, Grounded In Reality, 2010, och det senaste, Mileage, som kom ut 2012.

Dessförinnan hade han gett ut flera album ihop med sina band.