Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I helgen spelar bygdens bluesson på Trombon

Sven Zetterberg är en av artisterna som uppträder när Södertälje jazz– och bluesförening arrangerar årets första bluesafton. I dag lördag sjunger också Principal’s Blues.

Blueskvällarna på Trombon har varit uppskattade och välbesökta evenemang arrangerade av stadens jazz och bluesförening. I dag lördag är det dags igen och aftonen startar med Principal’s Blues.

– De har varit här förut och mottogs mycket väl då och flera har önskat att få höra dem igen, säger Lars Jansson, ordförande i föreningen.

Kvällen fortsätter med sångaren Sven Zetterberg, en soul- och bluesmusiker som har spelat med flera band, däribland Södertälje bandet Chicago Express mellan 1981 och 1996 och Telge Blues som bildades 1972 i Södertälje och som var ett av 1970-talets mest populära bluesband i landet.

– Stefan Sundlöf spelade trummor då och just Stefan är med nu på lördag, säger Lars Jansson och fortsätter:

– På scen finns också Hank Jansson på gitarr. Även han spelade med Telge Blues,

då under namnet Hans Jansson.

Från 90-talet satsade Sven Zetterberg på karriär som soloartist och har sedan dess gett ut ett tiotal album som Soul of a Man, 2004, Grounded In Reality, 2010, och det senaste, Mileage, som kom ut 2012.

Dessförinnan hade han gett ut flera album ihop med sina band.