Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"I en kvalserie är alla medel tillåtna"

En enkel, primitiv hockey ska ta SSK till seger i kvällens bortamatch mot Borlänge – laget som senast förlorade med 7–1.– De vill absolut att den förlusten ska gå ut över oss.

Räkna inte med att få se SSK spela en publikfriande hockey i kvällens bortamatch mot Borlänge – i kvalserien vinner den primitiva, avskalade hockeyn, menar SSK-tränaren Mats Waltin.

– När nöden kräver så får man ta till det mest primitiva och enkla – och vara nöjd med det. I en kvalserie är – om inte alla – så näst intill alla medel tillåtna. Så krasst är det.

Borlänge kommer närmast från en 7–1-förlust borta mot Asplöven.

– Jag är övertygad om att de kommer vara uppumpade och de vill absolut att den förlusten ska gå ut över oss, säger Waltin, och fortsätter:

– Jag tror ändå inte man ska dra för stora växlar på det resultatet. Borlänge är ett fantastiskt kollektiv med en spelidé som hela laget följer oerhört strikt. De imponerar på mig, måste jag säga.

För SSK:s del blir försvarsspelet en nyckel för att ta tredje raka segern i kvalserien.

– I det här skedet är A och O ett homogent försvarsspel. Vi har mer att bevisa, men jag tycker att vi fått bort mycket av det här naiva spelet och fått bättre ordning i försvarsspelet rent allmänt, säger Mats Waltin.

Läs även: Deras kris kan bli guld värd för SSK

Läs även: Hockeyextra: Ett kollektiv som inte får underskattas

Nedsläpp Borlänge-SSK

Vad? Match i kvalserien till hockeyallsvenskan, tredje omgången. SSK bortamöter Borlänge HF.

När? Borlänge Ishall, i kväll klockan 19.00.

Bakgrund: SSK tog en andraplats i allettan södra. I kvalserien har laget två raka segrar. Borlänge däremot toppade allettan norra. I kvalserien inledde laget med en 4–1-vinst mot Västervik. Senast blev det förlust med 7–1 borta mot Asplöven.

Övriga matcher i kväll:

Västerviks IK–Asplöven HC

IF Sundsvall Hockey–IF Troja/Ljungby