Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresvärden bär ansvaret

Telge bostäder vill underhålla lekplatser och planer inom området. Detta vill man att alla hyresgäster solidariskt ska betala.

Inget fel på den tanken. Men räknar man på kostnaden kommer avgiften på 360 kronor per lägenhet och år ge ungefär 100 000 kronor enbart här i området på Bergsättravägen.

Telge bostäders motiv är att lägenheterna får bättre status, men eftersom det är hyresrätter tillfaller förbättringen bolaget som fastighetsägare. Jag förstår inte hur Telge bostäder tänker.

Skogsavverkningen för cirka två år sedan har ännu ej fullföljts och det som har gjorts i lekparkerna består av demontering av en fungerande heltäckt rutschkana av plåt.

Dessutom skulle visst tillfartsvägen repareras. Jag förstår att detta inte är Telge bostäders ansvar, men ansvaret som hyresvärd vilar på Telge bostäder.

För att få ett fungerande källarförråd vill Telge bostäder ha ersättning för detta.

Jag tycker att hyresvärden bör anpassa alla åtgärder enligt modell 2016 – inte till ursprungliga byggåret 1966.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel