Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgäster i Blombacka har "knarkmeny" i porten – Rikshem lovar åtgärder mot misären i området

Ett antal hyresgäster har slagit larm om stora brister och vidriga förhållanden kring sina hyreslägenheter i Västra Blombacka i Södertälje. Först efter att hyresgästernas medlemstidning har tagit upp saken lovar Rikshem nu att sätta in ett åtgärdspaket.

Vardagen för hyresgästerna på Fjärilstigen i Västra Blombacka är allt annat än kul. Mängder med sönderslagna fönster, sopor på golven, trasiga lampor, dörrar utan handtag, uppbrutna förråd, tjocka lager med mögel och en prislista med drogpriser klottrad i porten, skriver tidningen Hem och Hyra.

Tidigare var det Telge bostäder som ägde husen men sedan 2013 det Rikshem som äger och förvaltar byggnaderna. Hyresvärden har planer på att renovera husen och många av lägenheterna hyrs därför ut på korttidskontrakt.

Läs även: Stort antal smällare rökfyllde ett helt trapphus

Tidningen Hem och Hyra, som är Hyresgästföreningens medlemstidning, har varit på besök i bostadsområdet och filmat stora delar av misären i Rikshems 50-100 lägenheter på Fjärilstigen. De har även pratat med flera personer som bor i området.

Här kan du se Hem och hyras filminslag från Blombacka:

En kvinnan säger till tidningen att hon har kontaktat Rikshem flera gånger för att berätta att det står gäng i trappuppgångarna som väsnas, röker marijuana, eldar inomhus och häller ut mjölk på golvet.– Men Rikshem gör ingenting åt det. Det var bättre när Telge Bostäder ägde husen, säger hon till Hem och Hyra.

Läs även: Stökiga ungdomar på Fjärilstigen – olaga hot, smällare och försök till grov misshandel

Efter tidningens reportage lovar nu Rikshem att sätta in ett åtgärdspaket för att komma till rätta med alla brister på Fjärilstigen.

– Vi har brustit i organisationen och nu ska vi lösa det här genom det åtgärdspaketet och byta ut trasiga saker så att det blir en trygg och bra boendemiljö framåt, säger Rikshems kommunikationschef Jennie Wolmestad till Hem och Hyra.