Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgästen betalar själv för högre standard

Svar till TB-boende som skrev insändaren ”Lyxrenoveringen i Fornhöjden drabbar oss andra”.

Du hade några frågor angående den modernisering som pågår för fullt i Fornhöjden.

Just i Fornhöjden som tyvärr har blivit dyrare än planerat har vi i höstas fått ett nytt beslut med utökad budget för att färdigställa den planerade moderniseringen. Naturligtvis finns också en renovering- och moderniseringsplan för andra delar av bostadsbeståndet hos Telge bostäder.

Det innebär att områden moderniseras i den takt som planen anger och det som hänt i Fornhöjden kommer inte att påverka det fortsatta arbetet i övriga områden som ligger i planen framåt. Fornhöjden är ett av flera områden som legat högt prioriterat i planen då underhållet varit som mest eftersatt just där.

I både Fornhöjden och andra områden görs modernisering i nivå ”grundstandard”. De hyresgäster som önskar kan sedan välja ”tillval” som finns i två olika nivåer. Det som beställs av hyresgästen utöver grundstandard betalas också av hyresgästen själv genom ett hyrespåslag som är förhandlad med hyresgästföreningen, vilket innebär att hyresgästen själv står för den extra kostnad som det medför.

Jag hoppas att det är svar på din fråga.

Juan Copovi-Mena

vd Telge bostäder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare