Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllningen av matchvinnaren: "Är kung"

En ny rysare – och andra raka segern för Kings, 71–66. En seger signerad Chris Czerapowicz. Forwarden klev fram och avgjorde med Kings sju sista poäng.

Den första dominobrickan föll Kings väg med 2.31 kvar, när Joakim Kjellbom foulade ut med Norrköping i ledning, 64–66.

– Det gör jättestor skillnad. Det öppnar upp hela planen, gör det. Folk vågar attackera. Det var väldigt bra, konstaterade Chris Czerapowicz.

Som på en signal stängde hemmalaget matchen med ogenomträngligt försvar och sju raka poäng.

Alla sju från Czerapowicz.

– Han är kung. Kung, sade Kingscentern Nick Spires, som såg Czerapowicz show från bänken.

– Vi har spelare som Chris, som Skyler (Bowlin), som kliver fram i slutet. Som Davis (Lejasmeiers) i förra matchen. Såna spelare som är iskalla och sätter skotten när det gäller, sade han.

Chris Czerapowicz kämpade sig igenom tre tunga semi-finaler mot Borås. Något det hittills inte går att se ett spår av i SM-finalerna.

I den första matchen var Kingsforwarden felfri i sitt skytte. I match två blev han poängbäst i laget med 16 – och avslutade med en hörntrea, en dunk och två straffkast som avgjorde matchen.

– Mina lagkamrater hittade mig och jag fick i skotten. Det är någon annan nästa gång. Men det var skönt att få i dem. Jag jobbar för det här, sade Czerapowicz.

Efter att Toni Bizaca klivit fram sent i den första finalen konstaterade Skyler Bowlin det uppenbara efter match två: bredden i antalet potentiella matchvinnare i Kings.

– Chris satte några stora skott. Det är lite så vårt lag är. Om det inte är ”Bizi” är det Chris. Om inte Chris så Davis. Det är alltid någon.

I går hade Kings fem spelare över tio poäng. Bowlin, het i första halvleken, och Czerapowicz på 16. Dessutom nådde Spires 14 poäng, Bizaca 13 och Aaron Anderson 10.

I Norrköping handlade offensiven mer om en duo, Kjellbom och Josh Hairston. Tillsammans gjorde insideparet 39 poäng – över halva Norrköpings produktion. Bakom dem var det skralt. Inte minst tack vare Kings täta bevakning av skytten Mikael Lindquist – och på grund av Johnell Smiths påtagliga axelproblem.

Men Norrköping hade en riktigt bra period i matchen. Den tredje.

– Vi brukar inte låta domarna påverka oss som vi gjorde i dag. Vi tappade fokus, blir stillastående och genomför inte våra anfall. Har vi inte fokus så är det exakt så som de vill att vi ska göra. Vi får snacka om det, sade Czerapowicz.

2–0 i matcher nu. Vad talar för SM-guld?

– Jag gillar inte att tänka för mycket så. Men det ser ju ljust ut.