Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyfsa ditt språk, Hermansson

När man tal­ar med och om andra människor måste man visa en grundläggande respekt och använda en ton som inte kränker och förnedrar. Det lär vi våra barn, så beter vi oss mot våra vänner och kollegor och den grundläggande respekten förtjänar framför allt människor som engag­erar sig av egen vilja i olika sammanhang för allas bästa, till exempel politiker.

I LT den 11 mars faller ordföranden i Järna SK:s ishockey- och ringettesektion, Michael Hermansson, in i en jargong som ofta dyker upp då man pratar till eller om politiker. Michael antyder att det är politikers hjärnblödningar och låga studieskulder som gör att besluten riskerar att inte gå hans väg.

Att på känt revymanér antyda att politiker vet mindre om verkligheten än oss andra är det största misstaget man kan göra.

En politiker är nämligen så gott som alltid långt mer insatt i vilka konsekvenser ett beslut får än vad många tror.

Politikern ser också en sida av beslutet som högljudda kritiker så gott som aldrig sätter sig in i – nämligen vilka konsekvenserna blir om beslutet inte fattas. Södertälje går en tuff ekonomisk period till mötes. Jag har tänkt vara en av alla de fritidsengagerade politiker som är med och fattar de nödvändiga besluten för att kommunens ekonomi och uppdrag inte ska riskeras.

Högt upp på min lista stod en vilja att diskutera kring förutsättningarna för fritidsaktiviteter och motion i Järna.

Ishallen, nytt stall till ridklubben och spåren runt IP var något som jag hoppades kunna diskutera med klubbarna och engagerade människor i Järna. Jag är inte beredd att diskutera i den ton som Michael och därmed Järna SK har valt.

Järna, kandidat till fullmäktige i Södertälje (S)

Pontus Åström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel