Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huvudvittnet hördes – utklädd med lösskägg

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Han hade nyss anlänt till Ronna centrum när skottlossningen började inne på Oasen.
– Jag slängde mig på marken, säger han. Nu är han åklagarnas nyckelvittne i dubbelmordet.

I går inleddes förhören med åklagarsidans nyckelvittne i dubbelmordsrättegången mot tio åtalade personer.

Nyckelvittnet är en man i 40-årsåldern som själv drev en föreningslokal i Ronna centrum den aktuella tiden. Nu ingår han i polisens vittnesskyddsprogram och förvaras på hemlig ort och förhördes via videolänk. 

Enligt uppgift framträdde han i går på storbildsskärm med peruk, lösskägg och lösnäsa – allt för att inte identifieras eftersom han lever under hot.

Nyckelvittnet berättar att han lämnade sitt hem, strax före klockan två på natten mot den 1 juli 2010 för att låsa sin föreningslokal i Ronna centrum cirka 400 meter därifrån.

Plötsligt när han gick längs Robert Anbergs väg dök en bil upp.

– En röd Volvo kombi med nedvevad ruta som saktade ner. Jag såg fem personer i bilen, varav fyra jag kände igen, säger nyckelvittnet, som uppger namnet på fyra av de åtalade, 21, 22, 28 och 31 år gamla.

Åklagarsidan menar att den 40-årige klubbägaren är avgörande för målet, eftersom han binder delar av Södertälje-nätverket i tid och plats till dubbelmordet på Oasen.

Försvarssidan har ifrågasatt hans uppgifter.

– Även om han skulle ha gjort den iakttagelse han säger så är det min uppfattning att det saknas flera länkar i kedjan för att dra slutsatsen att min klient varit involverad i det här, säger Lars Engstrand, försvarare åt 31-åringen som satt i bilen.

P onsdagen är det försvarets tur att fråga ut nyckelvittnet i rätten.