Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huvudvittnet förhörs i säkerhetssalen

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Nu på tisdagsmorgonen inleddes förhöret med åklagarnas nyckelvittne i dubbelmordsrättegången mot tio åtalade personer.

Vittnet har i polisförhör sagt att han såg fyra av de åtalade männen i en bil som passerade på Robert Anbergs väg några minuter innan han hörde skottlossningen inifrån spelklubben Oasen.

Nyckelvittnet är en man i 40-årsåldern som själv drev en föreningslokal i Ronna centrum den aktuella tiden. Nu ingår han i polisens vittnesskyddsprogram och förvaras på hemlig ort och förhörs via videolänk, enligt uppgift förklädd med peruk och lösnäsa för att inte identifieras av utomstående eftersom han lever under en hotbild.

Åklagarsidan menar att 40-åringen är avgörande för målet, eftersom han binder delar av Södertäljenätverket i tid och plats till dubbelmordet på Oasen.

Försvarssidan har starkt ifrågasatt hans uppgifter, som de menar har korrigerats under polisförhörens gång.

–  Han har inte en avgörande betydelse i målet. Även om han skulle ha gjort den iakttagelse han säger så är det min uppfattning att det saknas flera länkar i kedjan för att dra slutsatsen att min klient varit involverad i det här, säger Lars Engstrand, försvarare åt en 31-årig man som satt i bilen.

Under dagen kommer nyckelvittnet frågas ut av åklagarsidan och själv berätta vad han sett. I morgon blir det dags för försvaret att ställa frågor.