Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husen som kommunen glömde

I höstas byggdes ett nytt hus på Vackåstigen i Järna, och ja det byggdes på vägen.

Vilket innebär för oss tre fastighetsägare som bor permanent längre in på vägen, att det enbart går att klämma sig förbi huset med en personbil, inga räddningsfordon eller slamsugningsbilar kommer numera fram.

För dig som är pluskund [+]: Nybyggnation i Järna begränsar framkomligheten för räddningstjänsten: ”Det är en katastrof”

För att få slamsugning har Telge Återvinning fått skicka en specialbil som får parkera före det nybyggda huset och sedan får två man dra slangar för hand för att komma fram och tömma våra tankar, vilket medför en betydligt högre kostnad för oss.

Vi får heller inte något vägunderhåll, så nu med vinterväglag kör inte slambilen in på vägen alls.

Nu är vår tank full så vi diskar i en hink och pinkar på potta och duschar borta. Och vad gör kommunen för att rätta till sitt felaktigt beviljade bygglov? Inget

Men vi då? Ska vi behöva flytta?

Men vem skulle vilja köpa husen som väl i dag kan kallas sommarbostäder? Vad har man för hjälp att få som enskild person mot kommunen?

För pluskunder [+]: Ingen lösning kring huset som blockerar deras infart: ”Kommunen måste anlägga ny väg”

Så kommunen, vad ska ni göra åt detta som drabbat oss? Vad är ert bidrag till oss som får stå för konsekvenserna av ert felaktiga beslut?

Sylvia Högberg

Vackåstigen, Järna

► Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare