Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur kallt är det hos dig?

Inte nog med all snö som kom under helgen – under måndagen rapporterades temperaturer på ner mot minus trettio grader i Södertäljeområdet. Och under dagen väntas mer snö.

Är du trött på snö och kyla? Synd, för det kommer mer.

Det kraftiga snöovädret drabbade inte östra Svealand så hårt som befarat. Det blev istället de västra delarna av landet som fick de stora problemen. Västra Götalands län drabbades i helgen av det värsta snöovädret på 15 år. Samtidigt var det kallt i norr, inte minst i Nikkaloukta där det var –40 grader både på lördagen och söndagen.

I Södertäljeområdet sjönk också temperaturen under natten mot måndagen. Boende i Hummelhaga utanför Järna rapporterade klockan 05.30 på morgonen –28,8 grader.

Enligt SMHI:s prognos för början av veckan kommer det att vara kallt, kallare än minus tio fram till onsdag, men soligt här i östra Svealand. Men redan sent i kväll förväntar sig meteorologerna att ett nytt snöfall kommer in, dock ett svagare än i helgen. Då blir det å andra sidan varmare, och mulet.

Hur kallt är det hos dig? Skriv en kommentar.