Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundratal skrivna i samma lägenhet – misstänkt koppling till organiserad brottslighet

Ett hundratal personer är skrivna i samma lägenhet. Fusket med falska adresser blir vanligare och Södertälje pekas ut som en av de värsta orterna i landet.

Det är Hyresgästföreningens tidning Hem & hyra som kartlagt fenomenet med så kallad skenskrivning, att en person skriver sig på en annan adress än den där personen faktiskt bor.

Tidningen har inte kunnat få fram exakta siffror, men hänvisar till en uppskattning från Skatteverket om att mellan 5 000 och 10 000 personer skrev sig på felaktiga adresser förra året.

Dessutom hänvisar man till Statistiska Centralbyrån vars statistik visar att antalet ovanligt stora hushåll ökat i nästan alla landets kommuner de senaste fem åren. I nästan en tredjedel av kommunerna var ökningen så stor som 50 procent.

Tidningen berättar också att en av Södertäljes större privatvärdar utreder ett fall där runt 100 personer är skrivna i samma lägenhet och det finns misstankar om koppling till grov organiserad brottslighet.

Enligt tidningen är Botkyrka, Södertälje och Lessebo de tre kommuner i landet där flest människor skriver sig på fel adress.

LT har tidigare granskat den svarta bostadsmarknaden i Södertälje, här kan du läsa några artiklar ur granskningen:

Svart bostadsmarknad växer sig stark i Södertälje

Hyrde svart i tredje hand – utpressade av uthyraren

Han förmedlar bostäder svart

TB:s hyresrätt ute på ryska Blocket

Svårt komma åt svartuthyrare

"Att hyra svart är det enda sättet"