Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HR-chefen: ”Företagshälsovården funkar bra”

Arbetsrelaterade hälsoärenden kan ibland vara gränsdragningar.

Petra Klingblom är HR-chef i kommunen.

– Det är upp till varje chef att skicka medarbetare till företagshälsovården oavsett om det rör fysisk eller psykisk ohälsa, säger hon.

Alla ärenden ska vara relaterade till arbetet men ibland är det svåra gränsdragningar.

– För kommunen handlar det mer om att få en bedömning än behandling, vid längre behandlingar remitteras man vidare till exempelvis primärvården, säger Petra Klingblom.

Avtalet med Telgeakuten som företagshälsovård är inne på en förlängning fram till våren 2017. I höst kommer man att påbörja en ny upphandling.

– Vi har uppföljningsmöte med Telgeakuten varje kvartal för att utvärdera tillgänglighet, telefontider, vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras. Vi är nöjda med de kompetenser Telgeakuten erbjuder och uppstår signaler från chefer så diskuterar vi dessa.

Och i det stora hela..?

– Det fungerar bra men vi har haft lite strul med det administrativa, vilket inte är konstigt då vi är en stor arbetsgivare och Telgeakuten en mindre mottagning.