Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten avslår Khouris överklagan

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Bernard Khouri, 32 och den så kallade ”Torpeden”, 21, tvingas sitta kvar i häktet med fulla restriktioner. Hovrätten avslår deras överklagan, men begär mer betänketid för en 38-åring som vill släppas på fri fot.

Såväl Bernard Khouri som ”Torpeden” överklagade tingsrättens beslut att sitta kvar i häktet med fulla restriktioner. Deras försvarare anser att risken att de skulle kunna påverka andra tilltalade eller förhörspersoner i målet är obetydlig eftersom all muntlig bevisning redan är dokumenterad, skriver de i sin överklagan.

Men nu avslår hovrätten deras överklagan. Det betyder att de får sitta kvar i häkte med fulla restriktioner, stränga kontroller, inga telefonsamtal och allt måste godkännas av åklagarna.

Däremot har hovrätten begärt in ytterligare underlag för en utpressnings- och människorovsåtald 38-åring som begärt att släppas på fri fot efter snart ett år och tio månader i häkte.

Beslutet om han ska frisläppas väntas tas på onsdagen. Till skillnad från Khouri och Torpeden sitter han dock inte med fulla restriktioner. Den i dag 21-årige Torpeden, åtalad för K-siggemordet och inblandning i dubbelmordet, har suttit häktad i två år och sju månader.

Khouri, åtalad för anstiftan till mord och mord, i två år och fem månader. En fjärde person, 23 år gammal, sitter också häktad. Men han har inte överklagat häktningsbeslutet.