Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten ändrar domen i dubbelmordet – friar medhjälpare helt

Artikel 26 av 29
Dubbelmordet i Västergård
Visa alla artiklar

Svea hovrätt ändrar tingsrättens dom i dubbelmordet i Västergård. Den befäster livstidsdomen för mord, men friar helt i fallet om medhjälp till mord.

Södertälje

Under fredagen föll hovrättens dom i det uppmärksammade dubbelmordsfallet i Västergård. Den 31-årige man som i tingsrätten dömts till tolv års fängelse och utvisning för medhjälp till mord, friades helt av hovrätten. 31-åringen släpptes från häktet 21 oktober.

Den 28-årige man som tidigare dömts till livstid fängelse och utvisning för mord på sin 24- åriga fru och en 21-årig man, fick sitt straff befäst. Hovrätten bestämde också att han ska betala ett skadestånd på 50 000 kronor till en anhörig till den mördade kvinnan.

Det var den 23 januari i år som polisen efter tips hittade två personer mördade i en lägenhet i Västergård. Enligt åtalet ska de ha legat döda i nio dagar innan de upptäcktes. De hade bägge utsatts för stort våld med skär- och stickskador. Kvinnan hade blivit huggen 14 gånger och hennes hals var avskuren.

Den dömde 28-åringen och kvinnan kom till Sverige i november 2015, men separerade den 3 december. Kvinnan berättade för vänner att 28-åringen vägrade acceptera separationen. Bland annat ska han ha filmat henne via fönstret till bostaden i Södertäje när hon och 21-åringen befann sig i en intim situation - en film han hotade med att sprida till släktingar.

LT har sökt männens jurister utan resultat.

Peter Eriksson