Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade att polisanmäla tjänstemän på kommunen – bröt mot god advokatsed

Anställda vid Södertälje kommun anser att en advokat har betett sig olämpligt upprepade gånger. Advokatsamfundets disciplinnämnd ger kommunen rätt i två fall.

Sveriges Advokatsamfunds disciplinnämnd finner att en advokat i Stockholm har brutit mot god advokatsed i två fall i sin kontakt med Södertälje kommun. Det gäller dels ett mejl som han har skickat till tjänstemän och ledamöter. I mejlet har han skickat en skärmdump på ett Facebookinlägg från en privatperson som anklagar dessa tjänstemän för att vara skyldiga till hens barns död. Personen uttrycker också en önskan om att tjänstemännen ska gå samma öde till mötes.

I det andra fallet hotade han tjänstemän genom att säga att han skulle polisanmäla dem om de inte fattade det beslut som han begärde. Vidare skulle han se till att nämndens delegat åtalades för dråp om det hände hans klient något.

Han tilldelas därför en erinran, vilket är en slags anmärkning.

Läs också: "Lärare" sökte tjänster med falsk legitimation

Läs också [+]: Kartorna avslöjar kommunens hemliga plan – hundratals nya bostäder mitt i idyllen: "Försöker köra över oss"