Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade att döda sin ex-flickvän – dömdes tack vare kvinnans mobilsamtal

Mannen kom hem till sin ex-flickvän under förevändning att han skulle lämna tillbaka en telefon. Men väl på plats ville han bara bråka.

Det var i mars förra året som mannen, som är i 25-årsåldern, kom hem till sin före detta flickvän i Södertälje och började bråka. Han kallade henne en snorunge och sa att han ville sätta en kula i huvudet på henne eller köra över henne med en lastbil och att han önskade att hon var död.

Under bråket ringde kvinnan ett trepartsamtal till sin syster och en väninna och slog på högtalarfunktionen så de skulle höra vad som hände. Tack var det hade rätten två vittnen som kunde styrka kvinnans berättelse när ärendet senare landade i rättegång. Mannen å sin sida förnekade brott och hävdade att ex-flickvännen hade hittat på att han hotat henne.

Tingsrätten sätter sin tillit till de tre kvinnorna och dömer mannen för olaga hot till 70 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 3.500 kronor i böter. Han döms också att betala sin ex-flickvän 5.000 kronor i skadestånd för kränkning.