Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill hjälpa till att rusta upp boendet

Branden i boendet för ensamkommande engagerade LT:s läsare på nätet. Brenda El Rayes hoppas på att det engagemanget ska gå att mobilisera utanför kommentarsfälten.

Branden i det boende för ensamkommande barn har engagerat folk på sociala medier. En av dem är Brenda El Rayes som bara några timmar efter att LT lade upp nyheten skrev att hon ville hjälpa till att göra i ordning den eldhärjade fastigheten. I ett inlägg på Facebook efterfrågade hon hantverkare och andra som kunde tänka sig att bidra.

–Det finns väldigt mycket kraft och kunniga människor. Det behövs bara någon som kan organisera dem. Att ta folk från kommentarsfältet till riktiga handlingar. Jag kan tänka mig att det finns många Södertäljebor som är förkrossade och undrar vad de kan göra. Då kan de enkelt bidra genom vad de kan, säger hon.

Som före detta ordförande för Molto har hon erfarenhet av att organisera människor. Något hon hoppas kan medföra att folk hör av sig till henne.

–Jag är ganska erfaren av kampanjande och ser möjligheter. Jag har redan fått fyra personer som hört av sig. Bland annat en arkitekt.

Hon menar att även om man bara kan hjälpa till lite så räcker det så länge man är många som samlas.

–Det här är bara några timmars arbete men som kan förändra mycket, säger hon

Vill du hjälpa – kontakta Brenda

Brenda El Rayes hoppas att många i Södertälje vill hjälpa till med återuppbyggnaden av det drabb¬ade boendet. Om du vill hjälpa; kontakta henne via Facebook eller sms. Skriv vad du kan göra och hur många timmar du kan avvara.

SMS: 070 060 39 29

Facebook: facebook.com/brenda.elrayes