Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon ska blända nobelgästerna - med eld

Helena Alegria Idenfors, som hastigt blev inkallad att uppträda med eld på Nobelgalans efterfest, och in i det sista jagat efter en balklänning att ha på sig.

Hur har jakten på balklänningen gått?

– Det har gått bra. Jag var och köpte en vit klänning igår, men är fortfarande lite osäker. Jag har fått låna en svart av en vän och väljer mellan de två. Jag är inte van vid sådant här, men man vill ju gärna smälta in bland de andra.

Vad ska du göra på efterfesten?

– Vi är två stycken som ska uppträda med eld till musik. Det blev att avhopp och då fick jag frågan om jag ville vara med. Jag tvekade lite först, men sen sa jag, ja. Efter uppträdandet får jag stanna kvar på festen, därav jakten på balklänningen.

Hur känns det?

–Det känns galet nervöst och spännande. Det ska bli en intressant men också väldigt kul upplevelse. Som ett besök i en annan värld.

Vem är Helena?

– Det är en bra fråga. Jag kommer ursprungligen från Umeå, bor på Mörkö och håller på att lära känna mig själv. Jag övar på att bejaka mig själv och mitt deltagande i livet – som jag är. Jag försöker att säga ja till livet.