Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon ersätter "The man"

Kommunen har hittat ett en ersättare för Shan ”The man” Atci som skulle ha uppträtt på internationella kvinnodagen. Det nya dragplåstret heter Zinat Pirzadeh och vann 2010 pris som årets kvinnliga komiker.

Södertälje kommun avbröt i förra veckan samarbetet med stå upp-komikern Shan Atci sedan det framkommit att han misstänkts för våldtäkt och dömts för grovt förtal för att ha spritt nakenbilder på en ung tjej till sina kompisar, som LT skrev om.

Med tanke på de tidigare händelserna har kommunen kollat upp den tilltänkta ersättaren extra noga.

Hon heter Zinat Pirzadeh och är en persisk-svensk komiker, skådespelare och föreläsare som blev utsedd till landets bästa kvinnliga ståuppare på Svenska standupgalan 2010.

– Hennes framträdande är en blandning av ståupp-komik och föreläsning på temat Kvinnan i världen, vilket passar klockrent med kommunens tanke då vi vill visa hur kvinnor har det både i Södertälje och omvärlden med tanke på den internationella prägel som finns här, säger Kima George, kommunikatör vid Södertälje kommun.

Andra som medverkar är Eva Dahlgren med en monologföreställning, den assyrisk/syrianska legenden Habib Mousa som sjunger om starka kvinnor och Jennifer Filipsson, 2010 års Talangjaktsvinnare.