Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon erbjuder gratis skjuts till vallokalen

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Järnabon Kerstin Öhrner, 65, erbjuder gratis skjuts till vallokalen.- För att det här valet är så viktigt, säger hon till LT.

Det var när Kerstin Öhrner läste en artikel om Samir Gacanovic, vars taxibolag erbjuder Växjöbor gratis skjuts till vallokalen, som Kerstin tänkte ”det här kan vi också göra!”. Hon la ut ett erbjudande i ”facebookgruppen Järna tillsammans”:

”Avstå inte från att rösta för att det är för långt/för dåliga förbindelser eller något annat hinder för att komma till vallokalen: Hör av dig så skjutsar jag! I en stor bil som är bekväm att stiga in i!”

Närmare 100 personer gillar erbjudandet, som också uppmärksammats på twitter, men när LT ringer har ännu ingen nappat.

- Med tanke på de rasistiska krafter som är på frammarsch är det så viktigt att så många som möjligt röstar, säger Kerstin, som är oroad av att partier som Sverigedemokraterna och Svenskarnas parti vinner mark.

- De här partierna förskjuter gränserna för vad som är anständigt, och förändrar språkbruket. Det finns så många paralleller till 30-talet så jag blir alldeles skakis, säger Kerstin, som inte är partipolitiskt engagerad.

- Jag står för fred och frihet i alla lägen, säger hon.