Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon efterlyste stulen moppe - han hade den i källaren

Facebookefterlysning sågs av rätt person, som snart stod öga mot öga med en moppetjuv. 

Annons

Under natten mot torsdagen jagades två personer av polisen. Nu kan LT berätta mer om den något märkliga händelsen. 

Mopeden som tjuvarna flydde på tillhörde Kicki Dahlström. Till LT berättar hon att den betyder oerhört mycket för henne. Hon åkte aldrig moped som tonåring och skaffade den för drygt sex år sedan.

– Den går som ett urverk, säger hon.

När hon upptäckte att den var stulen trodde hon att den skulle vara borta för alltid. Hennes man hade själv varit med om att få en moped stulen.

– Då hittade man den i Pershagen, uppeldad. Jag tänkte bara att jag aldrig skulle få se den igen.

Men i hopp om att någon skulle ha sett någonting lade hon ut en efterlysning på facebook. Sedan dröjde det inte länge innan hon började få svar och tips.

– Det ringde folk som trodde sig veta var den kunde vara. Sedan ringde det någon på natten som hade sett den och då ringde vi polisen.

Mannen som tipsade Kicki Dahlström var boende i ett flerfamiljshus och upptäckte två mopeder i ett källarutrymme. Kort därefter såg han Kicki Dahlströms efterlysning på facebook där hon skrev att hon fått sin moped stulen.  

– Då känner jag igen mopeden, det är samma som står i källaren, berättar mannen för LT.

När han går ner i källaren för att försäkra sig om att mopederna står kvar står han plötsligt öga mot öga med de två män som misstänks för mopedstöld.

– Jag ringer polisen som kommer direkt och vad jag förstår lyckas gripa dem, säger mannen. 

Blev du skärrad?

– Nej jag är mest förbannad övar att det finns människor som stjäl saker som inte är deras. 

Kicki Dahlström vet inte när hon kommer få tillbaka mopeden från polisen men är glad över att den hittats samt över all den hjälp och respons hon har fått. Då hon fyller år på lördag blev fyndet en extra trevlig födelsedagspresent.

– Det är fantastiskt. Det är så mycket gott i den här staden och det är härligt att det visar sig, säger hon.