Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir ny vd för Astra Zeneca i Sverige – tar över efter Jacke som ska leda Svenskt Näringsliv

Under måndagen meddelade Astra Zeneca att Katarina Ageborg utsetts till ny vd. Ageborg, som suttit i koncernledningen sedan 2011, tar över efter Jan-Olof Jacke som till hösten blir vd för Svenskt Näringsliv.

Anmäl text- och faktafel

Enligt ett pressmeddelande fortsätter Katarina Ageborg även i sina nuvarande roller som hållbarhetschef och Chief Compliance Officer.

– Det blir en spännande utmaning att ta över den här rollen och jag är samtidigt ödmjuk inför uppgiften. Jan-Olof har lyckats stärka Astra Zenecas synlighet och varumärke i Sverige, samtidigt som han också hjälpt till att utveckla bolagets närvaro på den internationella marknaden, säger Katarina Ageborg

Koncernchefen Pascal Soriot är glad för att Katarina Ageborg kommer att ha ansvar för att utveckla bolagets position i Sverige.

Av Astra Zenecas 6 700 medarbetare i Sverige, arbetar 4 300 med produktion, marknadsföring och olika stödfunktioner i Södertälje.

Astra Zeneca har i juli 2018 högst marknadsvärde av alla bolag på Stockholmsbörsen. Under 2017 stod bolaget för motsvarande tre procent av Sveriges totala varuexport, till ett värde av 39 miljarder kronor.