Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hon är ligans MVP så här långt"

Storförlust för Telge utan henne i torsdags. Nu seger med Taneisha Harrison på planen. Och efteråt hyllade Norrköpings coach amerikanskan som ligans mest värdefulla spelare.

Hon hade inte kunnat träna, men hon var tillbaka i laget. Och Taneisha Harrison spelade återigen en avgörande roll för Telge.

När Telge tog säsongens tionde seger, 67–59 hemma mot Norrköping, stod den amerikanska forwarden för 16 nya poäng, varav sju under matchens slutskede.

– Deras gameplan var ju att gå till ”T” hela tiden. Hon gör det bra, är tuff som fan och kan göra mål på många sätt, sade Norrköpings coach Jesper Sundberg.

Men långt in i matchen höll Norrköping Harrison på få poäng. Med tre minuter kvar hade Telgeforwarden bara sänkt ett skott från golvet. Övriga åtta poäng sköt hon från straffkastlinjen, vilket i och för sig vållade gästerna en hel del foulbekymmer.

Fast framförallt var det till en början gästernas offensiva katalysator, Tavelyn James, som dominerade. Guarden satte 19 poäng – hon snittar 22,4, bäst i ligan – under matchens första tre perioder. Och ett par av dem efter att just Harrison fastnat i screener och tappat bevakningen.

Tillsammans med Ellen Åström, 19 poäng offensivt, och Josefin Olheim delade Harrison på uppgiften att försvara James.

– Hon gjorde det bra innan hon blev trött. Hon har ju inte tränat på hela veckan, så det var ju nästan väntat. Jag kanske spelade henne för mycket (30 minuter), sade Telges coach Hanna Bouldwin.

Men Telge fick stopp på James, varpå Harrison fick i gång mer än sitt eminenta straffkastskytte. Under de avslutande tre minuterna sköt hon sju poäng, bland annat en knäckande trea till 62–57 när gästerna hjälpte från fel spelare.

– Duktig spelare. Ligans MVP så här långt. Den enda som kan matcha är väl Samarie Walker, i Visby. Men de har ju torskat nu, så det är inte så mycket snack om saken, sade Sundberg.

Inte ens din egen spelare (James)?

– Hon är ju väldigt duktig offensivt, men mer en ren poänggörare medan Taneisha kan göra lite fler grejer. Och hon har mer rutin från ligan. Vem som är bäst, det vet jag inte, men med tanke på att Telge har vunnit fler matcher måste hon rankas högre som MVP.

Något som Telges coach Hanna Bouldwin var snabb att hålla med om:

– Det kan stämma. Nu är det här kanske inte matchen man ska kolla på, men hon är en jäkla poänggörare alltså. Om man tittar på att göra poäng, så absolut. ”T” gör vad hon vill, höll jag på att säga. Hon var saknad i Uppsala.