Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon är årets nyföretagare

Behica Sliwo såg att behovet fanns och startade i fjol företaget Bea's omsorg och assistans. I dag har hon 18 ­anställda och prisas för sin framgång.

Med två funktionshindrade barn har Behica Sliwo tjugo års erfarenhet av personliga assistenter. Och en novemberdag 2008, när Behica var på väg hem på tåget, föddes idén om att starta eget företag som erbjuder personliga assistenter till funktionshindrade.

När tanken väl hade slagit rot gick det fort.

– Det tar egentligen tre veckor att få F-skattesedel, men jag tjatade mig till den på en vecka, berättar Behica och skrattar gott vid minnet.

I februari 2009 startade hon sitt företag Bea's omsorg och assistans. Månaden efter gjordes den första löneutbetalningen till henne själv och en anställd.

Sedan har företagets framgång gått i rasande fart. I dag har hon 18 anställda och Behica siktar ännu högre.

– Om ett år räknar jag med att vi är minst 80 anställda. Jag har tvingats tacka nej till många kunder för det gick för fort i början. Men nu har jag anställt en på kontoret så jag får tid att söka upp kunderna, säger Behica.

Att det varit tufft att starta ett eget företag, samtidigt som Behica fortsatt ta hand om familjen, sticker hon inte under stol med.

– Det har varit jättetufft, men jag ser alltid framåt och blir inte skrämd. Och jag måste tacka min son och min dotter som har ställt upp och tagit hand om sin lillebror när jag har behövt jobba, säger Behica.