Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon är aktuell med "Bajsfilmen"

Södertäljebördiga Linda Hambäck, 41, är aktuell med sin tredje film som regissör. Den 12 februari har ”Bajsfilmen” biopremiär.

Linda Hambäck har gjort ytterligare en animerad film efter ”Tänk om” som hade premiär i oktober 2014.

– Animerad film för barn är min specialitet, min nisch. Det har jag hållit på med i tio år nu, berättar Linda Hambäck.

Lindas första film som regissör var en kortfilmsdokumentär om boxaren Mikaela Laurén. Men den filmen ser hon bara som ett väldigt roligt sidospår. Animerad barnfilm är det som gäller.

Vad är det som gör att du fastnat för den här genren? – Jag gillar att arbetet är långsamt. Som långfilmsregissör kanske du har sex sju veckor på dig för en inspelning. Nu jobbar man månadsvis under ett halvår, man gör ungefär sju sekunder per dag. Jag jämför det med en skulptör, även om jag inte har en aning om hur det är att vara det, men just att arbetet växer fram.

Bajsfilmen bygger på Pernilla Stalfelts böcker, där den mest kända förmodligen är ”Bajsboken”. Men ”Bajsfilmen” ska inte ses som en filmatisering av ”Bajsboken”.

– Nej, titeln är något missvisande, men jag kunde inte låta bli. Men en av mina karaktärer Gunellen bygger på karaktären Stina Pruttlund i ”Bajsboken”. ”Bajsfilmen” bygger på Pernillas alla sju underbara böcker.