Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holster och Askling kan missa cupmatchen

Assyriskas Fredrik Holster kände av en lårskada under gårdagens derby. Nu ser mittfältaren ut att missa onsdagens Svenska cupen-möte mot Arameisk-Syrianska. Även Joakim Askling lär missa matchen.

Hårt bandagerad följde Fredrik Holster lördagens träning från bänken. Ändå fanns Assyriskas mittfältsmotor med i startelvan i gårdagens derby. I andra halvlek blev det dock tydligt att Holster hade problem.

– Det började redan i halvtid. Jag hade ett jävla strul, men det var bara att köra på och försöka göra det så bra som möjligt, säger Fredrik Holster.

Trots känningarna gjorde mittfältaren 90 minuter.

– Vi diskuterade ett byte men kom fram till att jag skulle fortsätta, säger Holster och berättar att det rör sig om en överansträngning.

– Det är ett tecken på att kroppen är trött.

För Holster väntar nu vila och rehab i några dagar. Troligtvis missar han onsdagens cupmatch mot Arameisk-Syrianska.

– Jag tror det. Vi kan säga så här, jag tar det dag för dag. Det handlar om att vara hundra procent till nästa match. När det är får vi se, men jag siktar absolut på söndag mot Ängelholm.

Problemen med låret började redan på försäsongen. En anledning, menar han, kan vara växlandet mellan spel på gräs och konstgräs.

– Det är skit. Det är absolut det värsta. Och en lång resa på det. Jag tror att det påverkar kroppen enormt mycket. Vår matta är bra, men jag tror att det är mycket förslitningar på konstgräs. Det kommer jag nog märka av om säg fyra år. Mina höfter och fotleder kommer börja krångla.

Även Assyriskas Joakim Askling lär missa cupmatchen. Backen startade derbyt men fick utgå på grund av magsjuka.

– Han började känna sig lite krasslig på samlingen innan match, men tyckte att han kunde köra. Men sen blev det värre under matchen så han bad att bli utbytt i halvtid, säger Assyriskatränaren Fredrik Samuelsson.

Askling stod över dagens träning.

– Vi får se om han hinner blir bättre.