Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holster hyllar AFF:s lagbygge

Ett nytt Assyriska börjar ta form. Ett bättre och farligare Assyriska om man ska tro Fredrik Holster. – Värvningarna är klart över mina förväntningar.

Han var en av de första att förlänga kontrakt-et efter fjolårssäsongen. Nu inleder Fredrik Holster sitt tredje år med Assyriska.

– För mig var det självklart att fortsätta spela här. Jag trivs jättebra på och utanför planen och det känns som att klubben har något bra på gång, säger mittfältaren Fredrik Holster.

Men sedan han förlängde kontraktet har det hänt mycket i den då tunna truppen.

In har Daniel Sliper, Alex Pereira, Kenny Pavey, Ken Fagerberg, Tim Söderström och Gustav Jarl kommit. Samt flera andra förlängningar från fjolårets trupp.

– Det känns ärligt talat helt sjukt spännande vad det här laget kan göra. Värvningarna är klart över mina förväntningar. Jag hoppades på att bra spelare skulle ansluta. Men det här känns ruskigt bra måste jag säga, säger Holster.

Ställer det högre krav på dig när konkurrensen blir hårdare?– Absolut. Men jag gillar det. Jag måste jobba ännu hårdare för att ta en plats

i laget. Men det är ju så det ska vara. Det höjer min motivation jättemycket när jag ser att klubben satsar hårt i och med våra värvningar.

En annan faktor som faller Holster i smaken är att flera av de tilltänkta nyckelspelarna är på plats nu redan i början av försäsongen.

– Det är jätteviktigt. Tidigare har det kommit in någon i mars utan för-säsongsträning i benen. Nu kan vi börja bygga ett lag redan från början. Jag måste säga att det här är den bästa känslan jag haft sedan jag kom till Assyriska. Och med det menar jag med tränaren, laget och föreningens satsningar, säger Holster, som även tillägger att ett bra lag på pappret inte ger några framgångsgarantier, utan att det gäller att få ihop det på planen också.

Den senaste i raden av nya spelare i truppen är yttermittfältaren Daniel Sliper. En spelare som ansluter från Gif Sundsvall, där han spelade med just Holster under tre säsonger.

– Det är en jättebra spelare som vi fått in. Han är lojal och jobbar hårt, han gör även en del poäng. Men hans bästa egenskap är att han vet hur man vinner matcher i superettan. Det är något som inte går att underskatta. Det kommer vi får väldigt stor nytta av. Egentligen vet jag inte om den egenskapen finns. Men jag har en teori om att det finns en egenskap om hur man vinner en superettanmatch. För det är en så galen serie vi spelar i där det känns som att alla kan slå alla. Det gäller inte att bara att spela bra fotboll. Det är så mycket mer. Och det kan Daniel, säger Holster.

Något som Sliper, som säsongen 2014 spelade upp Gif Sundsvall i allsvenskan, själv till viss del kan hålla med om.

– Jag har ju varit i toppen av superettan mycket med Giffarna, så det stämmer nog.

Vad är hemligheten med superettan då?– Det är inte bara spelet alltid som avgör, utan det är mycket mentalt och lite klokhet. Man kanske inte ska spela snyggt i 90 minut-er, utan det kanske räcker att man blixtrar till i slutet och vinner. Och samma när man har ledningen, att man är klok med boll, säger Sliper som nu är skadefri efter ett tungt 2015.