Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holm om straffen: "Strunt samma, vi vinner matchen"

Fullt med folk på läktarna, en stabil insats på isen, tre sköna poäng. Men läget i toppen är oförändrat inför allettans sista omgång.

SSK gjorde sitt och slog Huddinge med 3–0 inför drygt 5 000 åskådare som kommit till Scaniarinken för årets hockeymanifestation.

Men samtidigt lyckades Västervik vinna för sjunde matchen i rad, 2–0 borta mot Kallinge/Ronneby

Därmed är SSK fortfarande två poäng efter serieledaren inför sista omgången på lördag, då SSK gästar Visby Roma och Västervik tar emot Huddinge.

Men utan gårdagens tre poäng hade SSK:s chans att direktkvalificera sig för spel i kvalserien varit borta. Och tack vare segern är minst andraplatsen i allettan södra säkrad.

– Det är klart att det vore skönt att gå direkt till kvalet. Det är en match kvar och vi får göra allt för att försöka vinna den, säger Anton Holm, som så när blev den som visade vägen för SSK.

Vid ställningen 0–0, drygt sex minuter in i slutperioden, fick SSK en straff. Holm tog hand om den, rundade Huddinges målvakt Tim Sandberg och skulle bara slå in pucken i mål när Sandbergs klubba kom glidande på isen och slog bort pucken.

– Det kändes som att jag hade den och att han släppte klubban. Men det är strunt samma. När domaren har dömt är det bara att gnugga på. Och vi vinner matchen, det är huvudsaken, säger Anton Holm.

Han hann inte gräma sig särskilt länge för straffmissen. Bara 22 sekunder senare satte Sebastian Höglund 1–0.

– Det var skönt, och jäkligt viktigt också, säger Anton Holm.

Drygt en minut senare spelade Anton Holm själv fram Petter Lindberg som prickade in tvåan. Och mot slutet blev Höglund tvåmålsskytt, när han gjorde 3–0 i öppen kasse.

En övertygande seger till slut.

Och SSK kunde ha avgjort tidigare.

För bortsett från några skakiga byten i inledningen av matchen och en något svängig start på sista perioden var det här SSK:s match i stort sett hela vägen.

– Jag tycker vi hade bra tryck på dem nästan hela tiden. Huddinge är ett bra lag, men vi kontrollerade dem, säger Anton Holm och får medhåll av SSK-tränaren Mats Waltin.

– Jag är jättenöjd med matchen, sett över 60 minuter gjorde vi det jättebra. De första två bytena skapade de en del och sen hade de väl några chanser till, men annars tycker jag att det var stabilt spel från vår sida. Vi jobbade bra i positionerna, tycker Waltin, som säger att han inte hade ändrat något särskilt i lagets taktik för att få ordning på spelet.

– Det handlar nog mer bara om att sträcka upp sig och komma tillbaka till grunderna, säger han.