Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holm hoppas spela trots sorgen

Ishockeyn kommer i andra hand just nu för SSK-forwarden Anton Holm – men han hoppas kunna spela i playoff-matcherna mot Piteå.

Annons

Det är mycket tunga dagar just nu för SSK-spelaren Anton Holm, 25. Han saknades i SSK:s laguppställning i matchen i lördags av privata skäl och berättar här kort om vad som har hänt.

–Min mamma dog i fredags, det var så det var. Det kom ganska plötsligt, säger Anton, som är uppvuxen i Nacka men kom till SSK närmast från BIK Karlskoga.

Efter några dagars frånvaro valde han själv att träna med sina lagkamrater i SSK på måndagen.

–Ja, det var lika bra att försöka komma på andra tankar. Förhoppningsvis ska det gå att träna resten av veckan också, säger Anton.

SSK spelar nästa match borta mot Piteå på torsdag kväll, och även om Anton inte vill tänka alltför långt fram så säger att han hoppas kunna spela matchen.

–Förhoppningsvis tänker jag på pucken och inte på mamma när jag är därute på isen. Men jag tar en dag i taget just nu. Vi får se, tanken är att spela men vi får se hur Waltin ser på det. Han får bedöma hur han vill göra, säger Anton Holm, som har varit en av SSK:s bästa spelare den här säsongen.

SSK-tränaren Mats Waltin säger att klubben och spelarna försöker ge Anton så mycket stöd som möjligt för att bearbeta den tragiska händelsen.

–Vi håller det här internt så mycket som möjligt, men det som är viktigt är att vi finns där för Anton och att han känner att vi finns i hans närhet. Jag är glad att han kom i går och tränade, han ville själv det. Jag och Anton har en daglig kommunikation och jag utgår helt utifrån hans känslor, det är nyckeln i det här, säger Mats Waltin.

Även Mats Waltin har sörjt de senaste dagarna, efter att Magnus Andersson, målvaktstränare i Waltins tidigare klubb Björklöven, gått bort under måndagen i sviterna av en hjärtattack, 48 år gammal.

– Det är vid såna här tillfällen man får lyfta blicken och se enbart till det mänskliga. Och flytta fokus dit där fokus ska ligga, det är inte idrotten som är det viktigaste då, säger Mats Waltin.