Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hollywoodstjärna köpte hus i Gnesta

En amerikansk skådis och komiker är den senaste av kändisar som köpt ett sommarhus i det natursköna Hammersta strax utanför Gnesta.

I det sörmländska landskapet, mellan Gnesta och Laxne har skådespelaren och komiker Will Ferrell, 42, tillsammans med sin svenska fru Viveca Paulin Ferrell, 40, och deras två barn Magnus och Mattias, 5 respektive 3 år, köpt ett hus med utsikt över Nyckelsjön.

Will Ferrell, som medverkat i ett 20-tal filmer, är känd från Frat pack-gänget, ett inofficiellt namn på en amerikansk komikergrupp där bland annat Ben Stiller ingår. Sedan tidigare äger familjen Ferrell ett annat hus i området, cirka 200 meter från det nyinköpta.

Om familjen ska behålla även det gamla huset är oklart men fortfarande i går stod det registrerat på familjen.

Ferrells är inte de enda kändisar som upptäckt charmen med Hammmerstaområdet. På brevlådorna står namn som von Brömsen, Winblad, Lannebo och Rydén.

Här vistas även sångerskan Robyn, som köpte sitt sommarnöje av Colin Nutley och Helena Bergström som själva en gång köpt fastigheten av Lena Nyman.

När LT är på plats blåser det en ostlig vind, området ligger öde och inte en kändis syns till. Av 80-talet hus är det bara fyra som är bebodda permanent. Men till våren blommar området upp och då brukar Ferrells komma, berättar en person LT träffar i området.

– Will Ferrell pratar svenska och han är trevlig. Han brukar jogga förbi här, berättar personen, som vill vara annonym.

Personen vill inte peka ut vilket hus Ferrells köpt.

– De bor här för att de vill ha lugn och ro, de vill inte ha en massa nyfikna springande här.

Ferrells nyköpta fastighet ägdes tidigare av en man som kallats Mr Tobbaco, Klaus Unger, tidigare vd och styrelseordförande i tobaksbolaget Swedish Match. Tillsammans med sin hustru ägde han huset som i slutet av förra året såldes till Ferrells.

Klaus Unger själv vill inte berätta något om husets nya ägare.

– Det är klart att jag träffat Ferrells men jag vill inte kommentera det hela av hänsyn till han och hans familj, säger han.

Inte heller på fastighetsbyrån som förmedlat affären vill man kommentera köpet. Däremot berättar personen att Hammersta gård låtit stycka av tomter i olika omgångar, att alla är byggda i ett plan, 80 till 100 kvadratmeter, att de är röda och till det yttre liknar äldre torp.

Många tomter är större och skyddade från insyn och inom området finns både badstrand och tennisbana.

Området beskrivs som ”exklusivt och inte som andra fritidshusområden”. Det är kanske just därför det blivit så populärt bland kändisar, säger personen.

KARTA: Här nedan ser du var Hammersta och Will Ferrels hus ligger

Will Ferrell

Född: 1967.

Familj: Svenska skådespelerskan Viveca Paulin Ferrell och barnen Magnus och Mattias. Familjen väntar tillökning i år.

Bor: I Los Angeles och Gnesta.

Bakgrund: Slog igenom i tv-programmet Saturday night live.

Filmer: Har medverkat i ett 20-tal, bland annat Starsky Hutch (2004), The Wedding Crashers (2005) och Land of the lost (2009).

källa: wikipedia