Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höjd pensionsålder kräver bättre arbetsmiljö

När Fredrik Reinfeldt aviserade behovet av att svenskarna jobbar längre än till 65 år möttes han av spott och spe. Sedan dess har allt fler insett att Reinfeldt var inne på rätt spår, att vi kan jobba längre är en ren nödvändighet för att klara vår gemensamma välfärd.

Men det finns också en befogad oro i många grupper hur man ska orka jobba längre med den stress och arbetsbelastning som är verklighet för väldigt många i dag.

De flesta orsakerna till sjukskrivningar och ohälsa är stressrelaterade. Stress i sig är inte farligt men när stressen blir konstant är den rent livsfarlig. Och sjukskrivningarna på grund av detta ökar dramatiskt.

Inte minst bland kvinnor.

Brist på återhämtning och möjligheter att andas mellan varven är ett faktum på hela arbetsmarknaden. Sjukfrånvaron är ett gigantiskt problem både för folkhälsan och för företagen.

Med tanke på att det är företagen som initialt får betala för ohälsan borde det förebyggande arbetet i sig vara en självklar drivkraft, men det är det tyvärr inte. Många lägger orsaken till problemen på individerna i stället för på arbetsmiljön och hur företaget är organiserat.

Men lika stort som sjukfrånvaron är problemet med sjuknärvaron.

Om du går till jobbet fast du är sjuk presterar du inte på topp – dessutom ökar lika självklart risken för en längre sjukskrivning.

I den senaste Arbetsmiljöundersökningen av SCB (2015) kan man läsa att över hälften av alla sysselsatta väljer att arbeta trots att de är sjuka. Det finns en skillnad i svaren på varför folk jobbar fast de borde ligga hemma och kurera sig.

Den främsta orsaken för kvinnor är att de inte vill belasta sina kollegor. För män är svaret att ingen annan kan göra deras jobb. En av fyra har inte råd att vara sjuk och detta är vanligare för kvinnor än för män.

Det säger sig självt att om du går till jobbet fast du är sjuk presterar du inte på topp – dessutom ökar lika självklart risken för en längre sjukskrivning.

En rimlig arbetsbelastning, tydliga organisationer med tydligt ledarskap där alla vet vad som förväntas av dem är faktorer som påverkar hur man mår på jobbet. Dessutom borde fler arbetsgivare uppmuntra och vara frikostiga med friskvårdsinsatser, inte se det som en besparing om de anställda inte utnyttjar friskvårdsbidraget.

Vet man att det aldrig är nog, att du kan jobba hur mycket som helst, med hur stort engagemang som helst, men att det ändå inte är tillräckligt, kanske får du inte ens en kommentar om din insats, ja, då är risken för ohälsa överhängande.

Plus att arbetsgivare inom en snar framtid behöver göra allt för att behålla sina anställda när konkurrensen om arbetskraften ökar.

Förutom att dessa faktorer ökar chansen till en frisk och engagerad personal är det samtidigt nyckeln till en effektivare organisation som får mer gjort.

För en stor organisation blir så klart alla generella utgifter stora, jämfört med ett litet företag. Men rimliga arbetsvillkor, bemötande och inflytande är gratis. Det kostar inga pengar men kan göra storverk. Där finns också en stor möjlighet eftersom det är sånt man kan åtgärda och förbättra tämligen omedelbart.

Eva Bofride