Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höjd hyra får Polarn och Pyret att stänga ner

Efter att Telge Fastigheter bestämt sig för att höja lokalhyran i Kringlanvaruhuset, kastar klädesbutiken Polarn och Pyret in handduken.– Det skulle inte gå ihop sig, säger butikschefen Camilla Göransson.

Sedan i våras har förhandlingar pågått mellan hyresvärden Telge fastigheter och Polarn och Pyret om ny lokalhyra efter att det gamla kontraktet gått ut. Resultatet har blivit att butiken nu lägger ner i Södertälje.

– Stan har det ju jobbigt och tappar dessutom besökare, därför finns det ingen orsak till hyreshöjning, tycker vi, säger Camilla Göransson, butikschef för Polarn och Pyret

i Södertälje och Nyköping.

Den 24 januari stänger butiken i Kringlanvaruhuset och kedjan lämnar Södertälje efter över ett decennium.

– Det känns jättetråkigt och många kunder är oroliga för stans utveckling redan som det är. Att det nu ska bli dyrare hyror men också parkeringsavgifter, gör det inte lättare, säger Camilla Göransson, som går tillbaka till enbart Nyköpingsbutiken.

Hon tycker att det har gått i vågor de senaste två åren, men att man helt klart känt av ett lägre besökstryck i centrum.