Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höj Södertäljes skönhet

Hej, ni medlemmar i bostadsrättsföreningen Grand central i Södertälje. Ni vet väl om att ert nya hus redan har hunnit ge upphov till en ideell förening som heter Vårda Södertälje?

Många tycker att huset är så rasande fult att Södertälje skulle behöva ett skönhetsråd. Men eftersom det var svårt att intressera kommunens ledning för ett sådant så blev det en förening i stället. Som kommer att ge remissvar till kommunen om alla viktigare ingrepp som planeras i stadsmiljön.

Som granne – jag bor själv två kvarter bort från ert hus, på Västra Kanalgatan – vill jag gärna ge er ett tips som kanske skulle något minska ilskan över husets utseende hos en hel del Södertäljebor: Måla om balkonger och fönsterkarmar i en snygg kulör som avviker från den enformiga orangebruna färg ert hus verkar vara neddoppat i innan det slutligen stod klart. Ljusgrönt? Chokladbrunt? Eller vad? Det där kan ni kanske ordna tävling om.

Jag hör inte till dem som tycker allra mest illa om själva färgen, jag kan stå ut med den. Men det är ju så förskräckligt enformigt!

Ni bor på historisk mark, det vet vi säkert. Utgrävningarna innan huset började byggas har ni fått bekosta, har jag hört, med att huset blev 100 000 kronor dyrare per lägenhet att bygga (se tidningen Täljebygden nr 3/2015). För detta har vi Södertäljebor fått veta en hel del om stadens historia ända sedan ett och ett halvt årtusende tillbaka.

Det är åtminstone jag beredd att tacka er för.

Men trots denna kostnad tror jag att ni också skulle ha råd att låta måla om balkonger och fönsterkarmar.

Kanske skulle ni också överväga att byta namn på er bostadsrättsförening. Av praktiska skäl. En vacker dag kanske tillresande till Södertälje börjar steppa in i era trappuppgångar och fråga efter receptionen. Grand central - det låter som om det skulle kunna vara ett hotell, inte sant?

Med mycket vänlig hälsning och önskan att ni ska känna er välkomna i grannskapet.

Bosse Elmgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare